latinica  ћирилица
19/11/2020 |  19:13 ⇒ 19:13 | Autor: B92

Tuča u Skupštini tzv. Kosova (VIDEO)

Nekoliko poslanika kosovske skupštine sukobilo danas, pred kraj sjednice na kojoj se raspravljalo o nestalim osobama.
Skupština Kosova - Foto: Beta
Skupština KosovaFoto: Beta

Najprije je nastao verbalni sukob, da bi prerastao u fizički.

Situacija je postala napeta neposredno pred kraj sjednice dok se poslanica Samopredjeljenja Sarada Bogujevci, koja je inače bila inicijator zasjedanja, obraćala za govornicom, prenosi "Kosovo online".

Do incidenta je došlo kada su se poslanici Samoopredjeljenja i Demokratske lige Kosova najprije verbalno, a potom i fizički sukobili, zbog čega je zasjedanje parlamenta prekinuto, prenosi portal Zeri.

Zamjenica predsjednika Skupštine Arberie Nagavci nekoliko puta je upozorila poslanike da sjednu kako bi se sjednica nastavila, međutim, isti su nastavili verbalni sukob, koji je prerastao u fizički.

Nakon toga, poslanici su otišli na pauzu.


Hoti: Neprihvatljivo ponašanje i jezik poslanika

Kosovski premijer Avdulah Hoti smatra neprihvatljivim ponašanje i jezik nekih poslanika u Skupštini Kosova, tokom interpelacije u vezi sa pitanjem nestalih lica prema Vašingtonskom sporazumu, prenosi "Kosovo Pres".

- Hoti je ocijenio da je takvo ponašanje van bilo kog standarda političke komunikacije, posebno danas kada je tema rasprave bila sudbina nestalih, vrlo osjetljivo pitanje koje kosovske institucije tretiraju sa velikom posvećenošću - navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.