latinica  ћирилица
19/11/2020 |  20:11 ⇒ 20:12 | Autor: Večernje novosti

Tumbaković i Kokeza zajedno odlaze?

Nismo zadovoljni rezultatima Mladena Krstajića, a Ljubiša Tumbaković ima samo jedan zadatak - da odvede reprezentaciju na Prvenstvo Evrope, rekao u junu predsjednik FS Srbije Slaviša Kokeza.

Kada je poslije poraza od Ukrajine u Ljvovu bilo jasno da je igra "orlova" očajna, a šanse da se kroz kvalifikacije ode na Prvenstvo Evrope minimalne, pokušalo se zaobilazno, preko baraža Lige nacija, ali Tumbaković nije ispunio zadatak koji je stavljen pred njega.

Mnogi su skloni da kažu da je to bio lak zadatak, sa samo dvije nepoznate - Norveškom i Škotskom. Pola je urađeno kako valja, a u drugoj polovini skoro ništa.

Zato će Izvršni odbor FSS 25. novembra najvjerovatnije da se zahvali na saradnji Tumbakoviću. Onda će se sačekati žrijeb za Mundijal 2022. godine u Kataru, koji je zakazan za 7. decembar, i kada se vidi u kojoj je grupi Srbija, onda će biti riječi o novim kandidatima za uvijek vruću klupu. Lista se svela na tri imena - Dragan Stojković, Savo Milošević i Vladan Milojević.

Slično je i sa pozicijom predsjednika FSS. Sve su glasnije spekulacije da će Slaviša Kokeza otići na poziciju prvog čovjeka projekta "Nacionalni stadion", a potencijalni kandidati za njegov kabinet na Terazijama su generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, biznismen Milija Babović, predsjednik niškog Radničkog Ivica Tončev i zamjenik predsjednika Marko Pantelić. O ovome će biti riječi na Skupštini FSS zakazanoj za 20. decembar.