latinica  ћирилица
19/11/2020 |  22:04 ⇒ 22:05 | Autor: SRNA

"SNSD pobjednik lokalnih izbora"

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da je ova partija pobjednik na proteklim lokalnim izborima u BiH.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je podsjetio da je SNSD na lokalnim izborima 2016. godine imao 380 odbornika i 40 načelničkih i gradonačelničkih pozicija, a da je sada dobio 446 odborničkih mandata i u 45 opština načelnička i gradonačelnička mjesta, i to u 42 opštine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH.

On je rekao da je na ovim izborima u Republici Srpskoj bilo 10 odsto manje važećih glasačkih listića nego na prethodnim izborima, te da je SNSD povećao rezultat za 4.000 do 5.000 glasova.

- Od osam gradova u Republici Srpskoj, mi nemamo gradonačelnika u Banjaluci i Bijeljini, a u svim drugim imamo. U tim opštinama gdje nemamo načelnike, dobili smo relativnu pobjedu, imamo koaliciju koja će imati skupštinsku većinu - istakao je Dodik.

On je rekao da mu je bilo teško jer SNSD-ov kandidat Igor Radojičić nije osvojio najviše glasova za gradonačelnika Banjaluke, ali da nije očajan zbog toga.

- Smatramo da je Radojičić dobar gradonačelnik, prihvatljiv za sve, ne samo za nas. Teško sam to doživio, ali prihvatam činjenicu - naglasio je Dodik i dodao da je Radojičić radio odličan posao i da niko ne može ništa da mu pripiše o korupciji i kriminalu.

On je ocijenio da će SNSD na izborima 2022. godine ostvariti još bolji rezultat.

- Ovo će nas natjerati da radimo na našoj infrastrukturi - rekao je lider SNSD-a za TV N1.

Dodik je istakao da je svu energiju uložio u napredak Banjaluke, te da ne osjeća ličnu krivicu zbog gubitka gradonačelničkog mjesta u tom gradu.

- Banjaluka je, da ne povrijedim nikoga, bila na nivou jedne proširene palanke, a sada je to ozbiljan grad koji je riješio sve infrastrukturne probleme. Grad koji je obnovio sve elemente društvenog života, grad u kojem danas ima više zaposlenih nego što je bilo u godini kada se Јugoslavija raspala - naveo je Dodik i naglasio da je to uspjeh SNSD-a.

Napominjući da je SNSD na ovim izborima imala više od 30 kandidata mlađih od 40 godina, a i nekoliko kandidata mlađih od 30 godina, Dodik je rekao da to znači ozbiljnu promjenu za SNSD, te da će voditi računa o tim ljudima.

- Dolazi generacija ljudi koji treba da preuzmu društvenu odgovornost za stanje i u Republici Srpskoj i u BiH i njima treba dati šansu - naglasio je on.

Dodik je rekao da sebe smatra mladim i da ima dovoljno energije da bude u izbornom procesu sve dok ne izgubi izbore.

Prema njegovim riječima, građani Banjaluke su i na ovim izborima rekli da podržavaju SNSD, ali da pojedini koalicioni partneri, koji su trebali da pridodaju glasove da Igor Radojčić pobjedi, nisu bili korektni.