latinica  ћирилица
20/11/2020 |  08:57 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Dodik: Smrću patrijarha Irineja izgubili smo istinskog pastira

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, monaštvu, sveštenstvu i vjernom narodu povodom upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.
Dodik kod Irineja -
Dodik kod Irineja

- Njegovim odlaskom naša Crkva je izgubila velikog molitvenika i istinskog pastira svog naroda, a mi u Republici Srpskoj i velikog prijatelja, koji je sa nama dijelio dobro i zlo od kako je stupio na patrijaršijski tron - naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da se Njegova svetost patrijarh Irinej preselio u vječnost odakle će i dalje svojim molitvama paziti na svoj narod, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Ostajemo vječno zahvalni za svu ljubav, pažnju i blagoslove koje smo kao narod i Republika dobijali od patrijarha Irineja - naglasio je Dodik.

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Irinej /Gavrilović/ upokojio se jutros u 7.07 časova u Vojnoj kovid bolnici "Karaburma" u Beogradu.