latinica  ћирилица
20/11/2020 |  09:04 ⇒ 09:06 | Autor: B92

Bogdan u centru pažnje - NBA pokrenuo istragu!

Čelni ljudi NBA lige pokrenuli su istragu zbog propalog dogovora između Sakramenta i Milvokija u kojem je u centru pažnje bio Bogdan Bogdanović.
Bogdanović  (Foto:Christian Petersen/Getty Images) -
Bogdanović (Foto:Christian Petersen/Getty Images)

Prethodnih dana svi svjetski mediji prenijeli su vest kako je Bogdanović putem "sign and trade" poslat u franšizu iz Viskonsina.

Međutim, kako je Bogdanović ograničeno slobodan košarkaš, on sa Sakramentom, ali i sa drugim timovima, može da pregovara tek kada krene prelazni rok.

Do tada je strogo zabranjeno i, prije svega, kažnjivo da timovi stupe u kontakt sa igračima.

Kako je "sign and trade" dogovoren prije nekoliko dana, a prelazni rok kreće u petak 20. novembra, u četvrtak se pojavila informacija kako Bogdanović ne želi u Milvoki i kako ni u jednom trenutku nije imao kontakt sa tom franšizom.

Očekivano, timovi se "peru" jer ne žele da budu kažnjeni, međutim NBA liga je očekivano pokrenula istragu jer je "tampering", odnosno pregovori sa košarkašima prije početka prelaznog toka, zabranjeno.

""Sign and trade" znači da bi Bogdanović potpisao ugovor sa Sakramentom, ali bi onda automatski bio poslat u Milvoki za Dontea Divinčenca, Ersana Iljasovu i Di Džej Vilsona.

Problem je što Bogdan nije smio da potpiše nikakav ugovor prije petka, timovi nisu smjeli zvanično sa njim da pregovaraju i videćemo koji će biti krajnji epilog.

Srpski košarkaš ne bi trebalo da bude kažnjen, ali bi zato Kingsi i Baksi mogli da "nastradaju".