latinica  ћирилица
20/11/2020 |  10:42 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Arlov uputio saučešće povodom smrti patrijarha Irineja

Predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov uputio je telegram saučešća SPC povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.
Patrijarh Irinej i Arlov - Foto: RTRS
Patrijarh Irinej i ArlovFoto: RTRS

- Vijest da nas je danas nakon velike borbe za život napustio sa ovozemaljkog života Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej za mene lično, a vjerujem za sav srpski i pravoslavni rod teško je pala i primljena sa nevjericom da smo za nepunih mjesec dana nakon upokojenja Mitropolita crnogorskog Amfilohija izgubili i prvog čovjeka naše svete Srpske Pravoslavne Crkve. Izuzetno mi je žao i teško meni kao čovjeku koji ga je lično poznavao, više puta sa njim bio na Kosovu i Metohiji za Vidovdan u Gračanici i Gazimestanu - naveo je u telegram Arlov.

Arlov je poručio da je patrijarh do posljednjeg dana ovozemaljskog života iskazivao vjeru i nastojanje da sačuvamo Kosovo i Metohiju i uvijek govorio da je Republika Srpska krštena i bogom dana sa vjerom i željom srpkog naroda koji živi u njoj.

- Svi moramo vjerovati u njegove riječi i promisli koje sam na Kosovu i Metohiji mnogo puta od njega čuo: Mi Srbi moramo druge poštovati i praštati, ali da se složimo, vjerujemo i najviše poštujemo sebe, jer od nas samih sebi boljeg prijatelja nemamo! Neka mu Bog podari raj, nama da tugujemo, a nebu da se raduje što je još jednom dobio velikog božjeg pastira. Neka mu bude večna slava što je za njegovog života dok je bio Patrijarh završen najveći Srpski Pravoslavni hram "Sveti Sava" u Beogradu, ponos svih Srba ma gdje živeli. AMIN BOŽE! - poručio je Arlov.