latinica  ћирилица
20/11/2020 |  12:09 ⇒ 13:15 | Autor: SRNA

Patrijarh davao očinsku podršku vjernicima i SPC u Crnoj Gori (FOTO)

U Cetinjskom manastiru danas je, po blagoslovu administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, episkopa budimljansko-nikšićkog Јoanikija, služen pomen blaženopočivšem patrijarhu srpskom Irineju.
U Cetinjskom manastiru odslužen pomen blaženopočivšem Patrijarhu (foto: mitropolija.com) -
U Cetinjskom manastiru odslužen pomen blaženopočivšem Patrijarhu (foto: mitropolija.com)

Pomen su služili protojerej-stavrofor Obren Јovanović, sekretar Mitropolije i namjesnik cetinjski, jerej Anđelko Boričić, jeromonah Јustin Mrenović, sabrat Cetinjskog manastira i đakon Igor Pešikan, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Nakon pomena, Јovanović je istakao da je ovo jako tužan dan za Srpsku pravoslavnu crkvu, kao i za čitavo pravoslavlje, zbog gubitka časnog i vrlog arhijereja Crkve Božije.

- Njegova svetost je bio uvijek rado viđen i toplo dočekivan od klira i vjernika u Crnoj Gori i u svim iskušenjima u kojima bi se našla SPC i njene eparhije davao je svoju očinsku podršku i blagoslov - naveo je Јovanović.

U Cetinjskom manastiru odslužen pomen blaženopočivšem Patrijarhu (foto: mitropolija.com)

On je podsjetio na dolaske Njegove svetosti u Cetinjski manastir, od kojih je prvi bio 2010. godine povodom praznika Svetog Petra Cetinjskog i presvlačenja njegovih časnih moštiju.

- Ostaće u sjećanju svih nas kao mili patrijarh i veliki prijatelj našega, blaženog spomena mitropolita Amfilohija, sa kojim se danas susreće u Carstvu Nebeskom, dvadeset dana po njegovom upokojenju - naveo je Јovanović.