latinica  ћирилица
20/11/2020 |  15:04 ⇒ 21:22 | Autor: SRNA

Traži se reakcija CIK-a na neregularnosti na biralištima u FBiH (VIDEO)

Članovi Koalicije "Zajedno za Srebrenicu", koja je podržavala zajedničkog srpskog kandidata za načelnika opštine Mladena Grujičića, uputila je danas zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH da hitno zauzme stav i oglasi se u vezi sa neregularnostima koje su se desile na dan izbora biračkim mjestima u FBiH na kojima se glasalo u odsustvu za Srebrenicu.
Srebrenica: Koalicija za Srebrenicu - Foto: SRNA
Srebrenica: Koalicija za SrebrenicuFoto: SRNA

U saopštenju ove koalicije posebno se ukazuje na neregularnosti na biralištima u Gradačcu i Živinicama, gdje nije dozvoljeno akreditovanim posmatračima iz Srebrenice da prate izborni proces, čime je prekršen Izborni zakon BiH koji to pravo garantuje.

Kaolicija ističe da je u Gradačcu izborni proces za Srebrenicu završen prije otvaranja biračkih mjesta jer se u biračkoj kutiji nalazilo više od 100 glasačkih listića, što su posmatrači uočili i ukazali biračkom odboru i nakon toga su udaljeni sa birališta uz prijetnje i uvrede na nacionalnoj osnovi.

- Tražimo hitno službeno postupanje i oglašavanje CIK-a o ovim neregularnostima u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH - zaključuje se u saopštenju.