latinica  ћирилица
20/11/2020 |  15:58 ⇒ 18:23 | Autor: SRNA

Policija jedan od najvažnijih stubova identiteta Srpske

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, ističući da su policija i MUP jedan od najvažnijih stubova identiteta Republike.
Budućnost MUP-a Srpske (foto: banjaluka.net) -
Budućnost MUP-a Srpske (foto: banjaluka.net)

- Želim da i u budućnosti radite profesionalno, realizujete zacrtane ciljeve i radite na jačanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi njeni građani bili još bezbjedniji i sigurniji - naglasio je Dodik.

On je istakao da naše društvo traži jaku policiju i policajci moraju imati društveni autoritet, dodavši da će se uvijek, zajedno sa institucijama Srpske, zalagati za bolji status i položaj policajaca i svih pripadnika MUP-a Srpske.

- Naša policija je tokom svog postojanja prošla kroz razna iskušenja, ali uprkos svemu pa čak i željama mnogih za njenim ukidanjem, ona je danas stasala u jedan od najpouzdanijih i najsnažnijih simbola Republike Srpske. MUP Srpske je sigurno jedna od najboljih policijskih agnecija u regionu - istakao je Dodik.

On je naglasio da je razvoj MUP-a podržan odgovornim i profesionalnim radom više hiljada njenih pripadnika, ali i trajno obilježen životima 782 pripadnika Policije Republike Srpske koji su tokom odbrambeno-otadžbinskog rata ugrađeni u temelje Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Јoš jednom svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske želim srećnu slavu, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu, posebno u vrijeme pandemije tokom koje su dali i daju veliki doprinos u zaštiti zdravlja naših građana - poručio je Dodik.

MUP Republike Srpske proslaviće sutra krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.