latinica  ћирилица
20/11/2020 |  17:29 ⇒ 17:29 | Autor: SRNA

Petrović: Vlada Srpske da zaštiti radnike i imovinu IAT-a

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović izrazio je zabrinutost za radnike Industrije alata Trebinje i pozvao Vladu Republike Srpske da stane u apsolutnu zaštitu svakog radnika, ali i imovine IAT-a.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

- Nije korektno da ostanu radnici na cjedilu, da ostanu ucijenjeni, u strahu, zato što nisu dali glas koaliciji HNP-PDP. Smatramo da je ova politizacija od Rodoljuba Draškovića i neuspjeh njegove liste na ovim izborima pokušaj da se fakturiše vlastima. Mi nismo krivi - rekao je Petrović novinarima u Trebinju.

On je rekao da se Drašković opredijelio da ide sa partnerima u opozicioni blok, konkretno sa PDP-om, sa kojim je ušao u partnerstvo, napravio zajedničku listu i nije dobio nijednog odbornika.

Petrović je naglasio da se vrlo dobro zna da je IAT kupljena za 1.700.000 KM 2007. godine sa svim pripadajućim dugovima tog preduzeća i sa uplatama svih zakašnjelih davanja prema državi u odnosu na radnike koji idu u penziju.

On je pozvao Vladu Republike Srpske da zaštiti prava radnika od političkog mobinga koji se dešava, prvenstveno, u IAT-u.

- Nas interesuje kada će se konačno platiti taj dug prema državi koji je preuzet 2007. godine? Da prestanu stalne ucjene prema vlasti, stalno nipodaštavanje i slanje loših i ružnih poruka od Draškovića. To treba da prestane. Mi nijednu ružnu poruku nismo poslali sve ovo vrijeme - izričit je Petrović.