latinica  ћирилица
20/11/2020 |  17:35 ⇒ 17:35 | Autor: SRNA

Za šest projekata razvoja filmskog scenarija 50.000 KM

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas rezultate javnog konkursa za sufinansiranje projekata razvoja filmskog scenarija za 2020. godinu, prema kojima je podržano šest projekata, u ukupnom iznosu od 50.000 KM.
Ministarstvo prosvjete i kulture (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture (foto: ilustracija)Foto: RTRS

U skladu sa raspoloživim sredstvima, Ministarstvo je podržalo dva projekta u kategoriji filmskog scenarija za dokumentarni film, dva filmska scenarija za igrani film i dva projekta u kategoriji animiranog filma, saopšteno je iz resornog ministarstva.

O izboru projekata filmskog scenarija koji će biti sufinansirani po navedenom konkursu, od ukupno njih 16 koji su ispunili uslove konkursa, odlučivala je stručna komisija ocjenjujući umjetničke i estetske vrijednosti prijavljenih filmskih projekata/scenarija.

Prema ispunjenim opštim uslovima, odnosno posebnim kriterijumima konkursa, riječ je o filmskim projektima koji obezbjeđuju promociju i značajno doprinose razvoju kinematografije Republike Srpske, imaju značajnu umjetničku vrijednost i afirmišu domaće pisce filmskog scenarija.

Rezultati javnog konkursa za sufinansiranje projekata razvoja filmskog scenarija za 2020. godinu dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske /www.vladars.net/, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.