latinica  ћирилица
20/11/2020 |  19:00 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Srpska lista u Mostaru simbolično obilježila početak kampanje (VIDEO)

Građani Mostara će 20. decembra, nakon dvanaest godina bez izbora, birati nove članove Gradskog vijeća. Svi u Mostaru imaju velika očekivanja od prvih lokalnih izbora nakon 2008. godine, a posebno predstavnici Srpske liste, koji su danas simbolično obilježili početak predizborne kampanje.
Koalicija "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" - Foto: SRNA
Koalicija "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar"Foto: SRNA

Ovi su izbori velika šansa za promjene – ističu kandidati sa Srpske liste. Nastupaju pod nazivom "Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar".

- Јedinstvo sa kojim mi idemo na listu želimo da prenesemo na sve građane Mostara - naglašava Velibor Milivojević, nosilac liste "Ostajte ovdje-zajedno za naš Mostar".

Dušan Golo, k kandidat srpske liste, pričao je o diskriminaciji.

- Diskriminisani smo po svim osnovama, izgubili smo i konstitutivnost- tvrdi Golo.

Riječ je o zajedničkoj listi SNSD i SDS . Ulog je veliki- da se prvi put u Gradskom vijeću Mostara čuje riječ legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda.

- Radićemo na poboljšanju života svih građana - naglasio je Radislav Tubić, kandidat srpske liste.

Od 2008. do danas, zbog nepostojanja dogovora o izmjeni Statuta grada, lokalni izbori u Mostaru nisu održani, a tadašnji saziv Gradskog vijeća raspustio je svojom odlukom visoki predstavnik krajem 2012. godine. Tada još nedovoljno jaka i malobrojna , srpska povratnička zajednica nije uspIjevala da se uključi u tokove odlučivanja u gradu.