latinica  ћирилица
20/11/2020 |  21:00 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

I u Herceg Novom Dan žalosti

Predsjednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na teritoriji opštine u nedjelju, 22. novembra, zbog upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.
Opština Herceg Novi - Dan žalosti (Ustupljena fotografija) -
Opština Herceg Novi - Dan žalosti (Ustupljena fotografija)

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi opštine, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji je osnivač opština Herceg Novi i objektima mjesnih zajednica, saopšteno je iz ove opštine.

- Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti. Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima. Lokalni javni emiter Radio-televizija Herceg Novi će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, na način što će emitovati program koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana - navedeno je u saopštenju.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej preminuo je jutros u Beogradu, a biće sahranjen u nedjelju, 22. novembra, u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.