latinica  ћирилица
21/11/2020 |  10:21 ⇒ 20:08 | Autor: SRNA

Višković: Izborni rezultati SNSD-a bolji nego prije četiri godine (VIDEO)

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je Srni da je zadovoljan rezultatima koje je SNSD postigao na lokalnim izborima, jer su bolji nego prije četiri godine.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je naveo da je SNSD osvojio načelničke i gradonačelničke pozicije u 45, od 64 lokalne zajednice, a sa koalicionim partnerima u 48, imajući u vidu da je Ujedinjena Srpska osvojila načelnička mjesta u Stanarima i Bratuncu, a Demos u Šekovićima.

Dodao je da je SNSD izgubio mjesto gradonačelnika Banjaluke i da nije dobio poziciju gradonačelnika u Bijeljini, ali da ne treba zanemariti činjenica da ta stranka ima ubjedljivo najveći broj i glasova i odbornika u skupštinama ova dva grada.

- Niko ne spominje da je SNSD nakon 20 godina dobio Prijedor, a poslije 25 godina prvi put i Gacko. Pojedinci žele da te činjenice žele da stave u sjenu dva gradonačelnika - Banjaluke i Bijeljine. Volio bih da smo dobili i ta dva mjesta, ali nismo, i poštujem volju građana - istakao je Višković i zahvalio građanima koji su dali povjerenje SNSD-u.

On je naveo da je sada na novoizabranim gradonačelnicima Banjaluke i Bijeljine da opravdaju ili ne povjerenje koje su im ukazali građani.

- Legalista sam i prihvatam volju građana, ovo je demokratija - rekao je Višković koji je i predsjednik Vlade Republike Srpske.

Naglasio je da je za Srpsku najvažnije da su protekli lokalni izbori bili pošteni i demokratski, legalni i da je Srpska pokazala da je u vrijeme pandemije sposobna da sprovede izbore na demokratski način.