latinica  ћирилица
21/11/2020 |  13:08 ⇒ 13:09 | Autor: SRNA

Pašinjan: Јermenija osjetila rusku podršku

Јermenski premijer Nikol Pašinjan prenio je ruskom ministru odbrane Sergeju Šojgu da je Јermenija osjetila rusku podršku tokom rata u Nagorno-Karabahu.
Nikol Pašinjan (foto:Sputnik) -
Nikol Pašinjan (foto:Sputnik)

- Želim da istaknem da smo tokom rata uvijek osjećali podršku Ruske Federacije, predsjednika i premijera Ruske Federacije, vašu ličnu podršku i želim da vam se za to zahvalim - rekao je Pašinjan.

Pašinjan je izrazio uvjerenje da će u bliskoj budućnosti veze između Rusije i Јermenije biti još dublje, da će saradnja biti veća i više strateška, prenio je TASS.

U Јerevan je doputovala ruska delegacija koja uključuje ruskog ministra odbrane Šojgua, ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, zamjenika premijera Alekseja Overčuka i ministra zdravlja Mihaila Muraška.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je juče da će Rusija uputiti delegaciju u Azerbejdžan i Јermeniju koja će uključivati šefove velikog broja ministarstava i odjeljenja.

Putin je istakao da će zadatak delegacije biti da razmotri goruća pitanja implementacije trilateralnog saopštenja o Nagorno-Karabahu od 9. novembra, uključujući humanitarna pitanja.