latinica  ћирилица
21/11/2020 |  14:03 ⇒ 14:15 | Autor: SRNA

Zahtjev CIK-u da se ponove izbori u Doboju

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smatra da Centralna izborna komisija BiH zbog, kako navodi, uočenih izbornih neregularnosti, treba da ponovi izbore u Doboju.
Nenad Nešić na konferenciji za novinare - Foto: SRNA
Nenad Nešić na konferenciji za novinareFoto: SRNA

- U Doboju imamo situaciju da našim političkim predstavnicima, odnosno posmatračima, nije dozvoljeno da učestvuju u izbornom procesu i time je onemogućena regularnost izbornog procesa i sam tok izbora - rekao je Nešić u Doboju na konferenciji za novinare koju su organizovali predstavnici dobojskih gradskih odbora PDP-a, SDS-a, DNS-a i Narodnog pokreta "Banjaluka zove".

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak naveo je da u dosadašnjoj izbornoj praksi nije zabilježeno da na desetinama biračkih mjesta pojedini kandidati osvajaju sto odsto glasova.

On je pozvao CIK da izbore u Doboju ponovi.

Član Glavnog odbora SDS-a Zoran Vidić smatra da lokalni izbori u Doboju nisu, kako kaže, odraz volje građana.

Predstavnik Narodnog pokreta "Banjaluka zove" - Doboj Miroslav Borojević mišljeljnja je da se zbog, kako kaže, izbornih mahinacija u cijeli proces moraju uključiti istražni i pravosudni organi.

CIK BiH je na sastanku održanom u četvrtak, 19.novembra, usvojila zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta "Banjaluka zove" i SP-a u utorak, 17. novembra su, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu, koji su dostavljeni CIK-u.