latinica  ћирилица
21/11/2020 |  15:52 ⇒ 15:52 | Autor: SRNA

I. Sarajevo: Napao policajce šrafcigerom i sprejom

Lice iz Sarajeva čiji su inicijali M.Č. uhapšeno je zbog napada na policajce u Istočnom Sarajevu koji su pokušali da uspostave javni red i mir nakon prijave da je u jednoj trgovini i apoteci verbalno napalo zaposlene.
Policija Republike Srpske - Foto: SRNA
Policija Republike SrpskeFoto: SRNA

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da se napad dogodio juče oko 18.20 časova, a ovo lice je istog dana lišeno slobode.

- Postupajući po prijavi, a prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, lice M.Č. je, uz upotrebu šrafcigera i spreja za trenutno onesposobljavanje, fizički napalo policijske službenike koji su zadobili tjelesne povrede - navodi se u saopštenju.

Iz policije su pojasnili da je ovo lice prethodno u jednoj trgovačkoj radnji, a zatim u apoteci u Spasovdanskoj ulici narušilo javni red i mir tako što je verbalno napalo radnice trgovačke radnje i apoteke.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a nakon kriminalističke obrade, tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene radnje.