latinica  ћирилица
21/11/2020 |  18:57 ⇒ 20:43 | Autor: RTRS

MUP Srpske obilježio krsnu slavu Aranđelovdan (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježilo je svoju krsnu slavu - Svetog Arhangela Mihaila. Služen je parastos za sve poginule pripadnike MUP-a i položeni su vijenci na spomenik policajcima koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Za 782 pripadnika MUP-a poginula u Odbrambeno-otadžbinskom ratu služena je liturgija i položeni vijenci.

Zbog epidemiološke situacije slava MUP-a obilježena skromnije u odnosu na prošle godine.

- Ove godine to proslavljamo na jedan skroman način s obzirom na pandemiju i na sve ovo što se dešava i u Republici Srpskoj, ali i širom svijeta. Nadamo se da ćemo sljedeće godine, kako smo to navikli svih proteklih, da obilježimo našu slavu kako dolikuje - rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske.

Osim redovnih poslova i borbe protiv organizovanog kriminala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova radili su i prilagodili se uslovima rada u vremenu pandemije virusa korona.

- Nastavljamo da radimo i ispunjavamo sve one potrebne poslove pored redovnih poslova koje policija radi svakodnevno. Mislim da odgovaramo svim zadacima koji su pred nama postavljeni i sigurno ćemo i u budućem periodu tako raditi - dodao je Lukač.

Čestitku ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova povodom krsne slave - Svetog Arhangela Mihaila uputili su i zvaničnici Republike Srpske.

MUP obilježio slavu

- Pripadnicima MUP-a, prije svega, čestitam na profesionalnom i patriotskom odnosu prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao stub bezbjednosti i čuvar našeg poretka je garancija da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a obaveza institucija je da kontinuirano ulaže u policijske resurse i stvara potrebne uslove za njihov rad i funkcionisanje - navela je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Milorad Dodik, predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH izrazio je želju da MUP i u budućnosti radi profesionalno, realizuje zacrtane ciljeve i radi na jačanju, kako bi građani bili još bezbjedniji i sigurniji.

- Naša policija je tokom svog postojanja prošla kroz razna iskušenja, ali uprkos svemu pa čak i željama mnogih za njenim ukidanjem, ona je danas stasala u jedan od najpouzdanijih i najsnažnijih simbola Republike Srpske. MUP Srpske je sigurno jedna od najboljih policijskih agnecija u regionu - naglasio je Dodik.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čurilović u svojoj čestitki rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova garant bezbjednosti Srpske.

Čestiku MUPU-u uputio je i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.