latinica  ћирилица
21/11/2020 |  21:19 | Autor: SRNA

Grčka: U posljednja 24 časa umrlo 108 ljudi, bolnice na sjeveru pod pritiskom

Od posljedica virusa korona u Grčkoj je u posljednja 24 časa umrlo 108 ljudi, a bolnice na sjeveru zemlje su pod pritiskom jer su odjeljenja intenzivne njege prebukirana.
Grčka luka Pirej - Foto: Wikipedia
Grčka luka PirejFoto: Wikipedia

- Ukidanje blokade 1. decembra sada se ne čini realnim - rekao je portparol Vlade Stelios Petsas televizijskoj stanici ERT.

U posljednja 24 časa infekcija je potvrđena kod 2.311 ljudi, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 90.121. Od početka pandemije umrlo je 1.527 ljudi.

Poslije dvomjesečne blokade u martu, koja je pomogla da se suzbije širenje pandemije, broj novozaraženih raste od oktobra što je prisililo Vladu da ovog mjeseca uvede drugu blokadu, koja se zvanično završava krajem novembra.

Vladina komisija eksperata vršiće procjenu novih podataka naredne sedmice da bi donijela odluku o djelimičnom ukidanju blokade početkom narednog mjeseca.

- Naizled stabilizacija pandemije u Atini je prilično krhka, poboljšanje nije dovoljno da skine pritisak sa bolničkog sistema - rekao je ekspert za zarazne bolesti Gikas Magiorkinis novinarima.