latinica  ћирилица
22/11/2020 |  18:35 ⇒ 23/11/2020 | 07:17 | Autor: RTRS

U Brčkom policijski čas; Obustavlja se rad škola, ugostiteljskih objekata i javni prevoz (VIDEO)

Krizni štab distrikta Brčko je zbog povećanja oboljelih od Kovida 19, donijela nove 15-to dnevne mjere zaštite, među kojima je, od večeras, i policijski čas od 22 do 05 časova ujutru. Zabranjen je rad i ugostiteljskih objekata, škole u narednih 15 dana neće raditi. Svi koji saobraćaju od Bijeljine prema Banjaluci i obrnuto, obavezni su da putuju obilaznicom.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

- Trenutno imamo 102 kovid pacijenta, 92 potvrđena i 10 nepotrvrđenih, ali koji po svojim kliničkim, rentgenskim i laboratorijskim parametrima, sa velikom vjerovatnoćom možemo reći da su pozitivni - kaže Dušan Stokić, direktor Opšte bolnice Brčko.

Zbog naglog porasta oboljelih, i umrlih u poslednjih 20- tak dana, Krizni štab je donio nekoliko mjera, koje bi, trebalo da umanje broj zaraženih. Obustavlja se javni prevoz, zatvaraju se područne amulante osim, četiri zdravstvene stanice.

- Uvodi se policijski čas na području Brčkog od 22.00 do 05.00 sati, prestanak rada ugostiteljskih objekata, kladionica, teretana, fitnes centara, prestanak rada škola, s tim da se traži alternativno rješenje za obrazovanje, možda putem SKAЈP-a, ili na neki drugi način - poručio je Akif Pezerović, šef za zdravstva u Vladi Distrikta.

Građani, uglavnom nezadovoljni, što se ne poštuju osnovne preporuke, pranje ruku, odstojanje i nošenje maske. Savjest, kažu, mora biti prisutna kod stanovništva. Kasno je kažu kad dođe do problema.

Ima i onih koji kažu da neke od novih mjera nije trebalo ni usvajati.

U Bolnici kažu da su kapaciteti skoro popunjeni, i da se hitno mora iznaći način da se uposle novi medicinari, stručnjaci i prateće osoblje, kako ne bi došlo do još gore situacije.