latinica  ћирилица
23/11/2020 |  07:01 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Učenici ponovo u školskim klupama (VIDEO)

U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je nastavljena nastava, osim u onima koje su zatražile odobrenje za nastavu na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
Škola tokom pandemije - Foto: RTRS
Škola tokom pandemijeFoto: RTRS

U skladu sa zahtjevima usljed nepovoljnih epidemioloških okolnosti, nastava na daljinu nastavlja se u Katoličkom školskom centru u Banjaluci, Osnovnoj školi "Gornja Slatina" u Šamcu, te u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja.

Učenici osnovnih škola u Republici Srpskoj, koji nisu u prilici da pohađaju časove u školi, na našem programu i portalu mogu da prate instruktivnu nastavu.

Republička uprava civilne zaštite dezinfikovala je sve škole, Dom učenika u Doboju i ustanove kulture, čije su prostorije korišćene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz Ministarstva su podsjetili da je vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj organizovan u skladu sa Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona, kao i preporukama za organizaciju nastavnog procesa, preporukama za zaposleno osoblje i preporukama za učenike koje je donio Institut za javno zdravstvo Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske.