latinica  ћирилица
23/11/2020 |  10:01 ⇒ 10:46 | Autor: RTRS

Golić: Za doprinose radnika u građevinarstvu više od 1,6 miliona KM (VIDEO)

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je za uplatu doprinosa za 2.132 radnika iz 376 građevinskih preduzeća izdvojeno više od 1.600.000 KM .
Srebrenka Golić - Foto: RTRS
Srebrenka GolićFoto: RTRS

- Da bismo zaštitili sektor građevinarstva, koji je za vrijeme pandemije virusa korona radio sa smanjenim kapacitetom, a koji je kao privredna grana pokretač mnogih privrednih djelatnosti, Republički štab za vanredne situacije donio je odluku da iz budžeta Republike Srpske za 376 preduzeća, odnosno 2.132 zaposlena radnika izdvoji preko 1,6 miliona KM na ime uplate doprinosa - podsjetila je Golićeva.

Ona je navela i da je Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske preusmjerio milion KM za zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada za deset bolnica i pet republičkih karantina.

Golićeva je rekla da je u vremenu pandemije nivo zagađenja pao na minimum.

- Industrijska postrojenja nisu radila, što govori o tome da oni u "normalnim" okolnostima nemaju dovoljan broj filtera i da su zagađivači. Takođe, saobraćaj je smanjen na minumum. Računam da ćemo i nakon virusa korone pratiti ove iste trendove, kako bismo sačuvali životnu sredinu koja je usko povezana sa virusom i pandemijom - rekla je ona.

Golićeva je apelovala na građane da poštuju mjere Republičkog štaba za vanredne situacije kako bi zaštitili sebe i druge, te tako pomogli zdravstvenim radnicima koji nose najveći teret pandemije.