latinica  ћирилица
23/11/2020 |  10:52 ⇒ 10:52 | Autor: sputniknews.com

"Maša i Medvjed" nominovani za najtraženiju dječiju seriju

Ruska animirana serija "Maša i Medvjed" nominovana je za nagradu Global TV Dimend Avards u kategoriji “Najtraženija dječija serija“. Dobitnici će biti proglašeni u aprilu 2021. godine, saopštila je pres-služba kompanija “Animakord“.
Maša i Medo - Foto: RTS
Maša i MedoFoto: RTS

Nezavisna američka analitička kompanija "Perot analitiks" objavila je kandidate za godišnju nagradu najtraženijeg na svijetu serijskog sadržaja – 2021 Global TV Dimend Avards, čiji će pobjednici biti objavljeni u januaru 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

“Maša i Medvjed“ je jedini ruski animirani projekat koji je predstavljen na Global TV Dimend Avards. Serija je postala jedan od pet finalista, u koje su ušle uspješne strane serije kao što su: “Patrolne šape“, “Pepa Prase“, “Sunđer Bob Kockalone“ i “Ratovi zvijezda: Ratovi klonova“.

Spisak finalista formiran je na osnovu podataka globalne potražnje za serijskim sadržajem od 1. januara 2020. do 31. oktobra. Istovremeno, pobjednika ne biraju članovi žirija, već potražnja publike, na osnovu toga kako se TV serija plasira kod gledalaca na više od 100 tržišta širom svijeta na svim tipovima medijskih platformi.

Podsjetimo, animirana serija “Maša i Medvjed“ je trenutno prevedena na 39 jezika i prikazuje se u više od 150 svjetskih zemalja. U ljeto 2019. godine kompanije “Animakord“ je emitovala i četvrtu muzičku sezonu animirane serije “Maša i Medvjed“ pod nazivom “Mašine pjesmice“.