latinica  ћирилица
23/11/2020 |  11:42 ⇒ 11:42 | Autor: SRNA

Doboj: Pijani vozač napao policiju, prethodno oštetio vozilo

Pripadnici dobojske Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja uhapsili su lice sa područja ovog grada čiji su inicijali Z.S, koje se, prilikom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, isključilo iz kolone i naglo starovalo svoj automobil krenuvši u pravcu policijskih službenika, pokazujući namjeru da vozilom hoće da ih povrijedi.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Alko-testiranjem je kod navedenog lica, koje je upravljalo "audijem 80", utvrđeno 1,87 promila alkohola u krvi, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Prethodno je Policijskoj stanici Doboj dva prijavljeno da je lice Z.S. oštetilo putnički automobil "be-em-ve" u vlasništvu lica sa područja Doboja čiji su inicijali G.O.

Policija je od Z.S. oduzela "audi 80", s obzirom na to da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te ima 3.425 KM neplaćenog duga u registru novčanih kazni.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv Z.S. će Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.