latinica  ћирилица
23/11/2020 |  12:06 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Zvornik: Učionice u TŠC dobile multimedijalnu opremu (VIDEO)

Zahvaljujući brojnim projektima i velikim ulaganjima u posljednjih nekoliko godina, uslovi za rad u zvorničkom Tehničkom školskom centru su značajno poboljšani. Pauze prouzrokovane sprovođenjem preventivnih mjera zbog aktuelne epidemiološke situacije, omogućile su da ova škola osavremeni rad i učionice opremi multimedijalnom opremom. Računari i projektori trebalo bi da olakšaju i ubrazaju nastavni proces.
TŠC Zvornik  (Foto:zvornicki.ba) -
TŠC Zvornik (Foto:zvornicki.ba)

Sve učionice dobile su multimedijalnu opremu, odnosno projektor i najmanje jedan računar. Cilj nadležnih je da unaprijede i modernizuju nastavni rad i proces u skladu sa modernim tehnološkim vremenom.

- U prvom momentu smo se fokusirali na osavramenjavanje učionica, tj. kabineta informatike, da bi nakon toga krenuli na ubacivanje projektora i računara u sve učionice koje služe ne samo za praktičnu, odnosno nastavu za programiranje i informatiku, nego i za opšte obrazovne i stručno teorijske predmete - rekao je Goran Grujić, Tehničkog školskog centra Zvornik.

Savremena oprema i drugačiji pristup obradovali su učenike, ali i profesore koji se nadaju efikasnijem radu, naročito u uslovima skraćene nastave, kada časovi traju 20 minuta.

Vera Golić, profesor srpskog jezika, ističe da ova oprema mnogo znači profesorima stručnih predmeta.

- Ovo je tehnička škola i tu djeca se i obrazuju za tehnička zanimanja, tako da je to jedan vrlo važan aspekt našeg obrazovnog sistema. Olakšava nam rad svakako - dodala je Golićeva.

Prije par mjeseci uređena je i fasada na objektu Tehničkog školskog centra, ali i ulaz i prilazi školi, a nadležni se nadaju da će uskoro biti zamijenjena i kompletna rasvjeta, što bi trebalo omogućiti dodatne uštede i smanjiti troškove škole.