latinica  ћирилица
23/11/2020 |  12:12 ⇒ 12:15 | Autor: SRNA

Vesić: Priština izaziva incidente

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kome je policija samoproglašenog Kosova jutros zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju, poručio je da Priština izaziva incidente i ne želi da se izbjegli Srbi vrate na svoja ognjišta.
Goran Vesić (foto: P. Mitić) -
Goran Vesić (foto: P. Mitić)

- Privremene vlasti u Prištini pokazale su da ne žele da se srpska deca igraju na Kosovu i da se izbegli Srbi vrate na svoja ognjišta. To je politika Prištine - naveo je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

On je istakao da Beograd traži kompromis i da je posvećen razvoju, dok Priština izaziva incidente i šalje na Srbe naoružane policajce.

- Željeli su da naprave incident. Poslali su dva puna džipa naoružanih policajaca, ali naravno da nas neće time uplašiti - zaključio je Vesić.

Policija samoproglašenog Kosova jutros Vesiću nije dozvolila da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, uz obrazloženje da "njegov boravak na Kosovu predstavljao opasnost za bezbjednost".

Vesić je bio u delegaciji Beograda koja je krenula na obilježavanje Dana opštine Kosovska Mitrovica. Ostali članovi delegacije nastavljaju posjetu sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.