latinica  ћирилица
23/11/2020 |  13:22 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

Predstavljena knjiga "Humano srce Srpske" (FOTO/VIDEO)

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, predstavljena je knjiga "Humano srce Srpske", autora Slavka Basare. Knjiga je projekat banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, a nastala je iz humanosti, čemu će i služiti.
Promocija knjige "Humano srce Srpske" - Foto: RTRS
Promocija knjige "Humano srce Srpske"Foto: RTRS

Knjiga "Humano srce Srpske" svojevrstan je dokument o povezanosti srpskog naroda, o zahvalnosti Republici Srpskoj i svim humanim ljudima koji su uvijek spremni da pomognu narodu na Kosovu i Metohiji.

Autor knjige i sportski novinar Slavko Basara kaže da je sve počelo sportom, a nastavilo se humanitarnim akcijama i radom.

- Rad na knjizi je trajao dvije i po godine, mada sam ja većinu tekstova pisao u Glasu i Sportskom žurnalu i onda sam ih prilagodio za knjigu - naveo je Basara.

Promocija knjige "Humano srce Srpske" (Foto: RTRS)

- Јa sam je čitao i kao recenzent i kao neko ko saznaje istine koje do tada nije znao. Obojici čestitam. Mislim da će to biti knjiga koja će u brojnim bibliotekama naći svoje mjesto - dodao je Tomo Marić, recenzent knjige "Humano srce Srpske".

Povezanost Kosova i Metohije sa Srpskom intenzivno traje već 13 godina, kroz mnogobrojne projekte i akcije Odbora, koje su takođe predstavljene na 568 stranica ove knjige.

Cijena knjige za pojedinačni primjerak iznosiće 60 maraka.

- Knjiga je mastala je iz humanosti i služiće humanosti i svaki prodani primjerak će ići za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju na KiM i to će zaokružiti jedan humanitarni rad - istakao je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć KiM.

Banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji izrazio je veliku zahvalnost Kabinetu predsjednika Republike Srpske i svim saradnicima i izdavačima koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlost dana.