latinica  ћирилица
23/11/2020 |  13:39 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Stanivuković: Provešću reviziju preduzeća i odjeljenja

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković očekuje da će do kraja godine biti izvršena primopredaja dužnosti gradonačelnika između njega i Igora Radojičića.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

Stanivuković je rekao da je najbitnije da se sačeka da se oporavi Radojičić, koji je bio hospitalizovan zbog virusa korona.

On je naveo da je značajan podatak da je Radojičića i njegov rad i politiku podržalo više od 40 odsto građana, te da mu je cilj da i o tim pitanjima razgovaraju.

- Moj prvi cilj je revizija svega, ući u svako preduzeće i odjeljenje te uraditi reviziju, s tim što nemam namjeru da smjenjujem rukovodstva preduzeća koja pozitivno posluju - rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

On je dodao da mu je cilj i transparentna Uprava grada, kao i javni konkursi koji se budu raspisivali za načelnike odjeljenja.

Stanivuković, koji je na Trgu Krajina organizovao druženje sa građanima, rekao je da još ne zna imena koja će biti predložena za načelnike gradskih odjeljenja, te da smatra da je potrebno izabrati najbolje ljude koji će obavljati te funkcije.

- Ako su svi fokusirani u tom pravcu, onda ćemo naći najbolja rješenja i pozivam odbornike da to i podrže. Kao gradonačelnik ću tražiti i da u Komisiji za izbor i imenovanja budu ljudi koji nisu iz politike, nego iz struke, jer jedino stručna komisija može birati stručne ljude - dodao je Stanivuković.

On je rekao da mu je cilj da realizuje sve projekte koji su bitni za građane, ali da je potrebno odrediti prioritete.

- Želimo da razgovaramo sa građanima o prioritetima u gradu na koje je potrebno obratiti pažnju u narednom periodu, te nam je plan da posjetimo svaki dio grada do kraja decembra - rekao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da mu je cilj i da napravi uštede u budžetu, na osnovu redukcije broja savjetničkih mjesta, te visini plata.