latinica  ћирилица
23/11/2020 |  14:28 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Glasački listići u Grčku stigli osam dana poslije izbora

Problemi koji su na ovim lokalnim izborima imali građani Republike Srpske i FBiH u dijaspori još uvijek su predmet interesovanja javnosti. To je potvrdila i ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić, koja je na svom Fejsbuk profilu objavila da su glasački listići stigli tek danas.
Milica Ristović Krstić (foto: is-radio.com) -
Milica Ristović Krstić (foto: is-radio.com)

- Da je Centralna izborna komisija BiH glasački materijal poslala barem sedam dana ranije, možda bi i stigao na vrijeme. I ne, nema veze sa "lockdown" u Grčkoj, nego sa neažurnošću CIK-a i potpunim zanemarivanjem činjenice da smo u pandemiji - napisala je Ristović Krstić. 

Rekla je da su glasački listići za lokalne izbore stigli osam dana nakon izborne nedjelje, te se ironično zahvalila CIK-u na ažurnosti.

Ističe da joj se veliki broj građana, koji su rasuti širom svijeta, a koji su takođe bili prijavljeni za glasanje putem pošte javio sa istim problemom.

- Odnosno, nemogućnošću da ostvare ustavom zagarantovano pravo i glasaju na izborima. Na stranu činjenica ima li uopšte smisla glasanje iz inostranstva, a pogotovo na lokalnim izborima, to je posebna tema, ali ako ste započeli proces, dovedite ga do kraja! - poručila je ona.

Podjećanja radi, Ristović Krstić je negodovala i na dan lokalnih izbora, kada je objavila da prvi put od kad ostvaruje pravo glasa, neće glasati na izborima.