latinica  ћирилица
23/11/2020 |  15:24 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Saglasnost za amandman na Ugovor sa Evropskom investicionom bankom

Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je dala pozitivno mišljenje i Domu preporučila da da saglasnost za ratifikaciju amandmana na Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke koji se odnosi na distribuciju električne energije.
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine - Foto: RTRS
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i HercegovineFoto: RTRS

Komisija se nije izjašnjavala o prijedlogu izvještaja o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH /2018-2021/ - Okvirni dokument u 2018. godini, ali je od resornog ministarstva u Savjetu ministara zatražila da određena pitanja usaglasi sa resornim ministarstvima u entitetskim vladama.

Komisija nije usvojila izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2019. godinu, dok su k znanju primljeni Programski plan i Finansijski plan BHRT-a za ovu godinu, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija se upoznala, ali se nije izjašnjavala o finansijskom planu Regulatorne komisije za električnu energiju za 2021. godinu.

U vezi sa informacijom o projektu "Tehnička podrška javnim medijskim servisima na zapadnom Balkanu", Komisija je zaključila da se od menadžera projekta zatraži više informacija o ovom projektu.