latinica  ћирилица
23/11/2020 |  16:18 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Učenici osnovnih i srednjih škola ponovo u klupama (VIDEO)

Nakon dezinfekcije školskih objekata koji su bili biračka mjesta, učenici osnovnih i srednjih škola vratili su se u klupe, osim onih čije su škole, zbog trenutne epidemiološke stuacije, zatražile odobrenje Ministarstva za nastavu na daljinu.
Učenici -
Učenici

Sve neophodne mjere dezinfekcije sprovedene su i u najbrojnijoj banjalučkoj osnovnoj školi "Branko Radičević", koju u 73 odjeljenja pohađaju 1. 862 učenika.

- Pripadnici civilne zaštite još u utorak izvršili su dezinfekciju. Nakon izvršene dezinfekcije koju su oni uradili naše radnice izvršile su dodatnu dezinfekciju prostora - rekao je Siniša Rendić, direktor OŠ "Branko Radičević". 

Pri ulasku u školu potrebno je poštovati distancu i maska je obavezna. Na barijerama postavljenim na ulazu neophodno je deznfikovati obuću.

Dežurni nastavnik vodi brigu da svaki učenik prilikom ulaska dezinfekuje ruke.

Na više mjesta unutar škole postavljeni su dozeri sa sredstvom za dezinfekciju.

Učenici su podijeljeni u četiri grupe koje nastavu pohađaju u dvije smjene. Prostorije škole dezinfikuju se prije početka svake smjene. Takođe, različite grupe učenika, ulaze na četiri različita ulaza.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ove sedmice u Trebinju neće biti redovne nastave.

- Znamo kolika je šteta kada se nastava ne odvija redovno i kada učenici ne idu u školu, ali situacija na području Trebinja je takva da nije bilo drugog izbora - naveo je Stevan Bekan, načelnik Grdaskog štaba za vanredne situacije.

Da li će ova mjera biti produžena, ili će se đaci od narednog ponedjeljka vratiti u škole, Gradski štab odlučiće u petak. Osim škola u Trebinju, nastavu na daljinu pohađaju i učenici Osnovne škole "Gornja Slatina" u Šamcu i Katoličkog školskog centra u Banjaluci. Učenici osnovnih škola, koji su u izolaciji, nastavu i dalje mogu da prate na programu RTRS-a.