latinica  ћирилица
23/11/2020 |  16:26 | Autor: SRNA

NDP demantuje optužbe Nebojše Vukanovića za manipulaciju glasovima

Gradski odbor Narodnog demokratskog pokreta Trebinje saopštio je da lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović optužuje ovu stranku za navodne manipulacije glasovima u odsustvu, pri tome ne navodeći nijedan konkretan dokaz, te poručio da NDP-u odgovara ponovno brojanje glasova.
NDP - Foto: RTRS
NDPFoto: RTRS

- Osim toga, /Vukanović/ optužuje NDP za saradnju sa SNSD-om u transferu glasova na pojedinim biračkim mjestima, navodeći, između ostalog, glasačko mjesto B004 u Tehničkoj školi - navodi se u saopštenju.

Iz NDP-a dodaju da su na ovom glasačkom mjestu osvojili samo jedan glas, što je dovoljno da demantuje "proizvoljne i neodgovorne ocjene Nebojše Vukanovića".

Iz ove stranke napominju da je NDP vodio mirnu i dostojanstvenu kampanju, predstavljajući listu od 17, uglavnom mladih ljudi, organizovanih za nepuna tri mjeseca.

- Uprkos tome, postigli smo dobar rezultat koji je izazvao zebnju kod gospodina Vukanovića zbog postojanja mogućnosti da izgubi jedan mandat, čime bi sa pet spao na četiri mandata. To je osnovni motiv za njegovu reakciju, a ne potreba zadovoljavanja univerzalne pravde, za koju se, nažalost, sve više samo deklarativno bori - navode u trebinjskom NDP-u.

Iz ove stranke su poručili da NDP-u odgovara ponovno brojanje glasova.

- Čak smo planirali da u zakonski predviđenom roku i sami uložimo žalbe na rezultate glasanja na pojedinim biračkim mjestima - dodaje se u saopštenju.

Iz trebinjskog Gradskog odbora NDP-a podsjećaju da je ova stranka u Trebinju osvojila 420 glasova, bez glasova prikupljenih putem mobilnog i kovid tima, te glasova putem pošte, a postoji mogućnost, nakon prebrojavanja svih glasova, da će postati parlamentarna stranka.

U ovoj stranci ističu da je manje važno ko će u ime stranke osvojiti mandat, ali da je značajno da je svaki kandidat čvrsto opredijeljen da podrži razvoj i napredak Trebinja