latinica  ћирилица
23/11/2020 |  16:35 ⇒ 16:38 | Autor: SRNA

Crna Gora: Od srijede policijski čas

U Crnoj Gori će od srijede, 25. novembra, biti zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 19.00 do 5.00 časova ujutro, a ugostiteljski i uslužni objekti radiće od 7.00 do 18.00 časova, odlučilo je Koordinaciono tijelo crnogorske Vlade za zarazne bolesti.
Crnogorska policija (foto: Depositphotos) -
Crnogorska policija (foto: Depositphotos)

- Nacionalno koordinaciono tijelo je danas na sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik tog tijela Kenan Hrapović, odlučilo da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih objekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja - saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da će se mjere primjenjivati od srijede u ponoć do 8. decembra, do kada se produžava i primjena mjera donesenih 13. novembra.

- Nacionalno koordinaciono tijelo je, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge, i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere s ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat - dodaje se u saopštenju.

Iz Koordinacionog tijela pozvali su građane da poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja virusa korona.

Kada je riječ o zdravstvenoj situaciji, u saopštenju se navodi da je zdravstveni sistem, zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima, stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika, i dalje sposoban da se odupre pandemiji, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije.

- Nacionalno koordinaciono tijelo je sagledalo i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenulo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora - ističe se u saopštenju.