latinica  ћирилица
23/11/2020 |  21:59 ⇒ 23:22 | Autor: ATV

Dodik: Integraciju Srpske i Srbije niko ne može da zaustavi

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da "niko ne može da zaustavi integraciju Republike Srpske i Srbije", i da egzistiraju kao dvije srpske države na ovim prostorima i istakao da svidjelo se to nekom ili ne, to tako jeste.
Milorad Dodik (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić) -
Milorad Dodik (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Dodik je rekao da jedini koji su željeli Srpsku su "Srbi koji žive na ovim prostorima, Srbija i prijateljska Rusija".

- Obilježavanje nam nije bilo dozvoljeno, a danas Republika Srpska i Srbija slavi šest zajedničkih datuma. Srbi iz Srpske i Srbije nekada nisu smijeli da se nalaze, u zadnjih šest do sedam godina je sad već to drugačije. Mi smo 15. septembra obilježili zajednički datum koji je posvećen našoj državnosti i zastavi, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - izjavio je Dodik za TV Hepi.

Podsjetio je da je ovaj datum izabran jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front.

Potom je otkrio da više ne reaguje na loše stvari koje se plasiraju o njemu i politici koju vodi.

Istakao je da su Srbi stradalnički i iznad svega pošten narod, koji je u prošlom vijeku izgubio gotovo polovinu svog stanovništa.

Dodik je naglasio i da je evidentna nepravda koja se dugo usmjerava prema srpskom narodu i, kako je naveo, "našim dvijema državama", uz konstataciju da se u tom odnosu pokazuje da pravila koja važe za jedne, ne važe uvijek i za druge.

- Ljudi su skloni da više vjeruju lažima nego istini. Kriju se iza raznih imena, neke imaginacije se i dalje šire, da kao za Srbe nije dovoljno to da budu posvećeni miru. Mi nikada ne bježimo od saradnje sa drugimo, stalno sebi govorimo da nismo dobri momci i da se zaustavimo. Sruge strane, drugima je dozvoljeno da se bahate - rekao je on.