latinica  ћирилица
24/11/2020 |  10:56 ⇒ 10:58 | Autor: sputniknews.com

Terzić: Vidić mi je rekao da želi da bude selektor

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, otkrio je da mu je Nemanja Vidić u jednom ranijem razgovoru rekao kako želi da bude selektor fudbalske reprezentacije Srbije.
Zvezdan Terzić - Foto: Screenshot
Zvezdan TerzićFoto: Screenshot

Terzić je to rekao u vezi sa nedavnim otvorenim pismom Nemanje Vidića, kojim bivši igrač Mančester junajteda, Crvene zvezde, Intera i Spartaka iz Moskve žestoko kritikuje Fudbalski savez Srbije (FSS).

- Nemanja Vidić ima grandioznu karijeru i sigurno da zaslužuje funkciju i mjesto u srpskom fudbalu. Da li u Crvenoj zvezdi ili FSS-u... Čitava generacija, plejada, kao što su Vidić, Stanković, Kolarov, Danko Lazović, Bane Ivanović, svi oni završavaju karijeru ili su završili i u skladu sa svojim željama treba da nađu mjesto u srpskom fudbalu. Oni su potrebni srpskom fudbalu. Za njih treba da ima mjesta, a na kojim funkcijama to treba da se vidi sa njima - rekao je Terzić u Јutarnjem programu TV Prva i dodao:

- Sa Nemanjom sam razgovarao prije godinu i po dana, tada mi je rekao da je završio profi licencu u Engleskoj i da mu je želja da bude trener i jednog dana selektor i siguran sam da će biti.

Na pitanje voditelja da li Vidić želi nešto čim je poslao pismo FSS, Terzić kaže da ne može da govori u njegovo ime.

- Možda je imao potrebu da kaže šta mu se ne sviđa. To je legitimno, mada mislim da FSS ima svoje organe... Mi svi se bavimo javnim radom, javne smo ličnosti i svi smo podložni kritikama, i ja sam za kritiku, ali argumentovanu, a ne paušalnu - zaključio je Terzić.