latinica  ћирилица
24/11/2020 |  13:29 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Pet bicikala štićenicima Doma "Rada Vranješević"

Predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske uručili su danas pet dječijih bicikala za štićenike Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci.
Biciklistički savez - Dom Rada Vranješević - Foto: SRNA
Biciklistički savez - Dom Rada VranješevićFoto: SRNA

Predsjednik Saveza Vladimir Kuvalja izrazio je nadu da će ovaj poklon doprinijeti da se mališani u Domu bolje upoznaju za ovim sportom, te da se zainteresuju za njega.

- Kad smo bili djeca, svima nam je najljepši poklon bio bicikl, te mi je drago što sam u prilici da ove mališane, koji su uskraćeni za roditeljsku ljubav, obradujem na ovaj način - rekao je Kuvalja.

On je pojasnio da već tradicionalno Savez nakon završetka Međunarodne biciklističke trke Beograd–Banjaluka poklanja ovaj vrijedan poklon mališanima iz različitih ustanova i udruženja.

- Prošle godine smo bicikle poklonili djeci palih boraca u Trebinju, jer želimo da podstičemo da djeca od malih nogu koriste bicikl za prevozno sredstvo i na taj način popularišemo zdrav način života i biciklizam kao sport - rekao je Kuvalja.

Direktor Doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio je Savezu za donaciju, te istakao da je ovo nastavak dobre saradnje.

- Riječ je o pet bicikala za djecu osnovnoškolskog uzrasta, kojima su se mališani već unaprijed obradovali, jer vole da se bave sportskim aktivnostima kad god imaju priliku za to - rekao je Kajkut.

On je dodao da je cilj da se djeci omogući da su što više sportski aktivna, te izrazio nadu da će i biciklizam biti jedan od zastupljenijih sportova među mališanima.