latinica  ћирилица
24/11/2020 |  14:26 ⇒ 23:06 | Autor: SRNA

Na Dan Republike svečana akademija i defile

Na sjednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine danas je u Banjaluci usvojen preliminarni prijedlog programa proslave Dana Republike, koji obuhvata svečanu akademiju i svečani defile na Trgu Krajine.
Odbor za proslavu Dana Republike 2021. godine - Foto: SRNA
Odbor za proslavu Dana Republike 2021. godineFoto: SRNA

Na sjednici, kojoj je predsjedavala predsjednica Srpske Željka Cvijanović, izabran je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, te formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Termin održavanja svečanog defilea biće naknadno određen zbog aktuelne epidemiološke situacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Utvrđeno je da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj povodom proslave Dana Republike Srpske 2021. godine neće biti organizovani tradicionalni prijemi kod predsjednika Republike Srpske, te događaji koji podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko distriktu, Dan Republike Srpske biće obilježen na primjeren način, u skladu sa njihovim mogućnostima, te preporukama Instituta za javno zdravstvo.

Prvoj sjednici Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.