latinica  ћирилица
24/11/2020 |  14:38 ⇒ 14:41 | Autor: TANЈUG

Vučić uručio medalje za zasluge u borbi protiv kovida 19

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv virusa korona insitutima i ustanovima koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, 11. novembra.
Odlikovanja povodom Dana državnosti (Foto:Tanjug/Zoran Žestić) -
Odlikovanja povodom Dana državnosti (Foto:Tanjug/Zoran Žestić)

Nakon toga, predsjednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Јovanović Batut", Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak", Institut za primjenu nuklearne energije INEP i Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo IMGGI.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Zlatne medalje za zasluge dodijeljene su i ЈKP “Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, ЈKP “Vodovod" Sremska Mitrovica.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju - Beograd, ЈKP “Gradska čistoća" - Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje - Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret - Niš, i Centar za dnevni boravak djece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju “Mara" - Niš.

Odlikovanja je Vučić danas u Predsjedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju - najbolja ocjena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

- Zato što vi morate da pokaže poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvijek najlakše kritikovati, pokazali ste da umijete da se borite svakodnevno - rekao je Vučić.

On ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

- Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Vjerujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima - poručio je predsjednik Srbije.

Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsjedništvu na sam Dan primirja, 11. novembra, ali tada nisu uručena iz epidemioloških razloga.