latinica  ћирилица
24/11/2020 |  15:28 ⇒ 23:06 | Autor: RTRS

Koalicija stabilna; Apsolutna većina u Skupštini Grada Banjaluka (VIDEO)

Predstavnici SNSD-a i koalicionih partnera u Banjaluci zaključili su danas da je ova koalicija stabilna i da će imati apsolutnu većinu u Skupštini grada.
Sastanak SNSD - Foto: RTRS
Sastanak SNSDFoto: RTRS

Poručili su da će nastaviti realizaciju projekata značajnih za građane.

Prvi operativni sastanak nakon potpisivanja koalicionog sporazuma na nivou Banjaluke usaglasio je stavove pet stranaka i jednog nezavisnog odbornika.

- S namjerom da se dogovorimo na koji način postupati na neke izazove koji nas očekuju, kao što su problemi u pogledu mandata, dogovori o formiranju koordinacionog odbora koji će koordinisati koalicionu saradnju na nivou grada - rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Zajednička ocjena je da novi gradski saziv čeka mnogo posla i da se očekuje dalji rad na već započetim projektima.

- Očekujemo apsolutnu većinu u Skupštini grada Banjaluka i na taj način da sve one naše projekte za koje smatramo da su najbolji za naše građane Banjaluke i Republike Srpske nastavimo raditi - poručio je Mladen Ilić iz SNSD-a.

Borivoje Obradović iz DNS-a rekao je da oni ostaju privrženi koaliciji.

- Ne mislimo mijenjati stranu, sa ovim smo išli pred izbore, ostajemo privrženi koaliciji. Siguran sam da će to doprinijeti boljem životu građana Banjaluke - dodao je on.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da cilj nije nikakva blokada ni opiranje realnosti.

- Nego, i ono je realnost da imamo koaliciju u ovom broju koja je spremna da radi u najboljem interesu za sve građane Banjaluke, a nadam se da će tako biti potvrđeno i u ostalim gradovima i opštinama Srpske - istakao je Đokić.

Na sastanku je potvrđeno da je koalicija stabilna i da obuhvata 19 od ukupno 31 odbornika u Gradskoj skupštini Banjaluke.

- Sve što se bude radilo biće u korist građana Banjaluke. Milim da je ovo logičan slijed svih poslova koje smo obavili do sada u političkom smislu - smatra Nedeljko Čubrilović predsjendik Demosa.

Nenad Stevandić , predsjendik Ujedenjene Srpske dodao je da imaju dovoljno ljudi sa političkim autoritetom.

- Dovoljno stručnjaka, mladih, obrazovanih, svega onog što treba jednom gradu koji se razvija. Tako da ne sumnjam u opstanak 19 za sada odbornika koji čine jednu cijelinu i koji su sve što Banjaluka i većinski čini - istakao je Stevandić.

Novoizabrani odbornik iz reda nacionalnih manjina u Skupštini grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da je važno što je održan današnji sastanak i što će biti nastavljen kontinuitet razvoja Banjaluke.


Predstavnici ovih stranaka potpisali su 16. novembra koalicioni sporazum o formiranju većine u banjalučkoj Skupštini grada.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović i novoizabrani odbornik iz reda nacionalnih manjina u Skupštini grada Banjaluka Saša Čudić.