latinica  ћирилица
24/11/2020 |  16:29 ⇒ 17:06 | Autor: SRNA

Popović-Kostrešević: Unaprijediti putnu infrastrukturu

Ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Davora Kostreševića ocijenili su da je postojeće stanje putne infrastrukture na zadovoljavajućem nivou, ali da je potrebno unaprijediti s ciljem poboljšanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.
Davor Kostrešević i Đorđe Popović - Foto: SRNA
Davor Kostrešević i Đorđe PopovićFoto: SRNA

Sagovornici su na današnjem radnom sastanku u Banjaluci naglasili da je potrebno poboljšati bezbjednost putne mreže u Republici Srpskoj i uspostaviti održiv sistem finansiranja.

Popović i Kostrešević razgovarali su o aktuelnim poslovima i problemima u preduzeću "Putevi Republike Srpske", realizaciji infrastrukturnih projekata, te izradi plana investicija za naredni period.

Ministar saobraćaja i veza izrazio je punu podršku ovom preduzeću na započetim i planiranim projektima poboljšanja putne infrastrukture, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" ocijenio je veoma uspješnom dosadašnju saradnju sa resornim ministarstvom, te izrazio očekivanje da će saradnja biti još intenzivnija u narednom periodu.