latinica  ћирилица
25/11/2020 |  11:24 ⇒ 11:24 | Autor: SRNA

Vesić: Beograd dobija ulice nazvane po najboljim srpskim novinarima

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Skupština grada na sjednici u ponedjeljak, 30. novembra, donijeti odluku da neke od gradskih ulica budu nazvane po najvećim srpskim novinarima.
Goran Vesić (foto: P. Mitić) -
Goran Vesić (foto: P. Mitić)

- Prihvatili smo prijedlog Udruženja novinara Srbije da Miroslav Miro Radojčić, Predrag Milojević, Bogdan Tirnanić i Aleksandar Tijanić dobiju ulice u Beogradu - rekao je Vesić za televiziju Hepi.

On je naveo da je cilj da se pošalje poruka da je novinarstvo važan dio društva i da veliki novinari zaslužuju trajno sjećanje.

Vesić je dodao da će Beograd u ponedjeljak dobiti i Briselsku ulicu, te podsjetio da Brisel decenijama ima Beogradsku ulicu.

- Čim prilike, zbog epidemije virusa korona, budu dozvolile potpisaćemo Povelju o bratimljenju dvije prestonice - istakao je Vesić.

On je napomenuo da će uskoro ulice u Beogradu dobiti i Beč i Varšava jer su to gradovi koji imaju ulice koje nose ime Beograda i poštuju Srbe kao prijatelje, saopšteno je na sajtu grada Beograda.

Vesić je rekao da će ulice u Beogradu dobiti i osnivač FEST-a Milutin Čolić i režiser Dinko Tucaković na prijedlog Јugoslovenske kinoteke, kao i Dragan Sakan, začetnik marketinga u Srbiji i regionu.

On je istakao da je predloženo da i Milan Vukos, potpredsjednik Skupštine grada Beograda u vrijeme gradonačelnika Beograda Branka Pešića, dobije ulicu, te dodao da je Vukos, kao potpredsjednik grada, učestvovao u osnivanju manifestacija kulture BITEF, BEMUS, FEST i "Radost Evrope", koji su danas simboli grada Beograda.

- Milan Vukos bio je svestrano posvećen stvaralaštvu i kulturi, godine tokom kojih je obavljao funkciju direktora Radio-televizije Beograd ostale su upamćene kao zlatno doba televizije - rekao je Vesić.