latinica  ћирилица
25/11/2020 |  11:59 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Gašić: Pandemija pogodila i sektor trgovine i turizma (VIDEO)

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je situacija sa virusom korona pogodila sektor trgovine i turizma.
Suzana Gašić - Foto: RTRS
Suzana GašićFoto: RTRS

- Borba protiv virusa korona traje mnogo duže, nego što je bilo ko od nas mogao da očekuje. I dalje je pred nama neizvjestan period u kome ne znamo šta da očekujemo, ali je sigurno da ćemo se susresti sa brojnim izazovima koji će biti veliki za nas i za privredu Srpske - rekla je Gašićeva.

Podsjetila je da su Republički štab za vanredne situacije i Vlada Republike Srpske u proteklom periodu donijeli niz mjera čiji je cilj prvenstveno očuvanje Republike Srpske i očuvanje zdravlja građana Srpske.

Gašićeva je navela da su turističkim vaučerima i kampanjom "Doživi Srpsku" građanima približeni turistički potencijali Republike Srpske, kako bi se pomoglo očuvanju sektora turizma.

- Trudili smo se da svim zainteresovanim građanima subvencionišemo putovanja unutar zemlje i na takav način pomognemo očuvanju sektora turizma - istakla je ona.

Gašićeva je rekla da je cilj kampanje "Uživaj u Srpskoj" pomoć ugostiteljima kroz promociju Srpske kao sigurne destinacije.

Apelovala je da se poštuju predložene mjere protiv virusa korona, jer je prioritet, kako je navela, zdravlje građana Srpske.