latinica  ћирилица
25/11/2020 |  15:08 ⇒ 15:17 | Autor: SRNA

Cicović: Podrška odboru za pomoć Kosovu i Metohiji

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji podržaće i buduće humanitarne aktivnosti banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, koji, predvođen Miloradom Arlovim, već 13 godina radi izuzetno važan i human posao, rekao je danas šef Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.
Mlađen Cicović i Milorad Arlov - Foto: SRNA
Mlađen Cicović i Milorad ArlovFoto: SRNA

- Osim humanitarnog posla i aktivnosti na pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji, oni izuzetno kvalitetno rade i na povezivanju našeg naroda iz Republike Srpske sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Mi u Predstavništvu mislimo da je to od posebnog značaja jer doprinosi i očuvanju nacionalnog identiteta - rekao je Cicović novinarima.

On je zahvalio Arlovu, koji je Predstavništvu poklonio određeni broj primjeraka knjige pod nazivom "Humano srce Srpske", autora Slavka Basare, koja je danas predstavljena u Beogradu.

- Otkupićemo i određeni broj primeraka knjige u kojoj je sabrano sve što je Odbor radio 13 godina. I mi ćemo dati mali doprinos svemu što sledi u njihovim aktivnostima - istakao je Cicović.

Arlov je zahvalio i Predstavništvu i Cicoviću za prijem i podršku.

- Zahvaljujem i što je među prvima rekao da će otkupiti jedan broj knjiga, a novac će ići u humanitarne svrhe za Kosovo i Metohiju - rekao je Arlov.

Naglasio je da to samo pokazuje kolika je humanost Repyblike Srpske, te istakao da će Odbor, koji predvodi, nastaviti da radi i u vrijeme virusa korona.

Knjiga "Humano srce Srpske", čiji je autor Slavko Basara, govori o sadašnjosti teškog života Srba na Kosmetu i dosadašnjim naporima i djelima Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke na pomoći srpskom narodu koji živi na tom prostoru.

Štampanje ove knjige pomogli su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Izdavačko preduzeće "Rad" iz Beograda.

Veliki dio sredstava od prodaje svakog primjerka knjige biće namijenjen za djecu i mlade sa Kosova i Metohije i dovršetak gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar " u Kosovskoj Mitrovici, za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Centar gradi Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.