latinica  ћирилица
25/11/2020 |  15:51 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Јoš jedna grupa polaznika Žandarmerije uspješno završila obuku (VIDEO)

U Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima, Trećoj grupi polaznika obuke za policijske službenike Žandarmerije, uručena su uvjerenja. Obuku su završili pripadnici jedinica širom Republike Srpske.
Žandarmerija - Foto: RTRS
ŽandarmerijaFoto: RTRS

Ova grupa polaznika za policijske službenike Žandarmerije uspješno je završila tromjesečnu obuku sa instruktorskim timom. Obuku su završili pripadnici policijskih jedinica širom Srpske.

-  Možemo biti sigurni da sada imamo obučene ljude, koji se nakon ove obuke vraćaju u svoje matične jedinice, gdje će nastaviti da rade - naveo Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Dodjeli uvjerenja polaznicima obuke Treće grupe policijskih službenika Žandarmerije, prisustvovao je i direktor Policije Siniša Kostrešević.

Već za sljedeću godinu ministar Dragan Lukač najavljuje obuku sljedeće grupe žandarmerije.

- Nastavićemo taj proces kontinuirano dok svi pripadnici Žandarmerije ne prođu obuku, koja je sastavni dio obuka koju prolazi naša Specijalna antiteroritička jedinica tako da će u nekim budućim aktivnostima, kada se nađu zajedno na terenu, SAЈ i Žandarmerija moći zajedno da izvode sve vidove akcija - istakao je Lukač.

Komentarišući najavu formiranja migrantskog kampa u Živinicama, čime bi bio rasterećen kamp u Lipi kod Bihaća, ministar je rekao da u ovom povratničkom srpskom selu nikada nije ni trebalo da bude migranstki kamp.

Ponovio je i stav Vlade, da kampova za migrante neće biti na teritoriji Srpske.