latinica  ћирилица
25/11/2020 |  16:14 ⇒ 16:22 | Autor: RTS

Matić moli Vučića: Ubijedite Vidića da dođe i spasi srpski fudbal!

Nekadašnji srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pomogne u ideji Nemanje Vidića za spas srpskog fudbala.
Nemanja Matić (foto:Twitter/@alexshawESPN) -
Nemanja Matić (foto:Twitter/@alexshawESPN)

Fudbaler Mančester junajteda obratio se javnosti otvorenim pismom koje je poslao srpskim redakcijama.

A sve je reakcija i zapravo podrška Vidiću u svemu što je na račun Fudbalskog saveza Srbije rekao prošle nedjelje.

Pismo Nemanje Matića prenosimo u cijelosti:

"Poštovani ljubitelji fudbala u Srbiji,

Ostao sam dužan objašnjenje povodom mog povlačenja iz reprezentacije Srbije, pa ću krenuti od toga.

Prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ljudima u Savezu sam skrenuo pažnju na nekoliko stvari koje bi mogle da nas koštaju plasmana na Evropsko prvenstvo.

Rekao sam da ako se te stvari ne promijene, "naletjećemo" na neku malo ozbiljniju reprezentaciju i napuniće nam mrežu (desila se Ukrajina – 5:0). Takođe, rekao sam da se nećemo plasirati ni kroz Ligu nacija, jer nam bog neće dati (desila se Škotska).

Kako moji savjeti nisu prihvaćeni, osjećao sam se odbačeno i nisam želio da smetam, niti da više učestvujem u svemu tome!

Mislim da ja u ovom trenutku nisam bitan i zato ću preći na stvar koja je najbitnija za budućnost našeg fudbala.

Vratimo se petnaestak godina unazad, kada je njemačka reprezentacija bila u velikoj krizi, tada su odlučili da je vrijeme za promjene i postavili su Matijasa Zamera (osvajač Zlatne lopte) za glavnog odgovornog za organizaciju svih selekcija i prvog tima. Danas je njihov fudbal tu gdje jeste, ponajviše zahvaljujući njemu.

Sada da svratimo do komšija.

Hrvatska za svog predsjednika fudbalskog saveza ima Davora Šukera, koji je bio najbolji napadač Evrope, jedan od najboljih igrača Real Madrida i vjerujem da igračima nije svejedno kad ispred njih stane neko sa takvim imenom kao što je Davor Šuker.

Crna Gora na čelu fudbala ima VELIKOG Dejana Savićevića, jednog od najboljih igrača svih vremena na našim prostorima. Prošlo je dosta godina od kada je Dejo igrao fudbal, ali i dan-danas se navijači Zvezde i Milana sjećaju majstora, prepričavaju njegove akcije. Kada se pojavi na skupovima UEFA, svi ga, kao i Davora Šukera, uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje oni predstavljaju.

Rješenje za spas našeg fudbala je, jednostavno, NEMANjA VIDIĆ.

Smatram da je svojim radom, poštenjem, fudbalskim znanjem, profesionalizmom, posvećenosti fudbalu sposoban da naš fudbal odvede na vrh Evrope, gdje je i sam bio kao igrač. Ako se komšije mogu pohvaliti da imaju svoje najveće legende na čelu fudbalskog saveza, zašto i mi ne uradimo isto. Veliki Nemanja Vidić na čelu FSS, dok ovo pišem, suza mi u oku od sreće na pomisao da ovo može da se desi. Nemanja bi vratio nadu fudbalskoj Srbiji, narod bi se vratio na stadion, da podrži svoju zemlju. Ne bismo morali da dijelimo karte i molimo ljude da dođu na stadion (FSS zna o čemu pričam).

Ne tražim da se bilo ko otjera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči ko treba i šta treba da radi u našem fudbalu, jer imam apsolutno povjerenje da će uraditi sve za dobrobit našeg fudbala.

Mora dobiti i podršku države Srbije, jer je fudbal veoma bitan. Svi znamo da je predsjednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta, stoga ga pozivam da da svoj doprinos tako što će pokušati da ubijedi Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala. Promašili jesmo Evropsko prvenstvo, nemojte da promašimo Nemanju Vidića...

Veliki pozdrav, Nemanja Matić."