latinica  ћирилица
25/11/2020 |  16:35 ⇒ 18:13 | Autor: SRNA

U Zagorju preminulo osmoro, bolnica u Zaboku popunjena

U Krapinsko-zagorskoj županiji tokom posljednja 24 časa potvrđeno je 167 zaraženih virusom korona, osam osoba je umrlo, a kapaciteti u bolnici u Zaboku popunjeni su, te se i u Krapinskim Toplicama priprema kovid odjeljenje koje će moći da prima srednje teške pacijente.
Virus korona - laboratorija - Foto: SRNA
Virus korona - laboratorijaFoto: SRNA

Načelnik Županijskog štaba civilne zaštite Anđelko Ferek Јambrek rekao je danas na konferenciji za novinare da je testirano 517 osoba, za koje se čeka još stotinjak rezultata, dok je umrlo osam osoba pozitivnih na virus korona, oporavilo se 88, a 1.463 osobe su u samoizolaciji.

- Ono zbog čega nam dan nije dobar i zašto je situacija ozbiljna i alarmantna jeste da na današnji dan u bolnici imamo 78 pacijenata, a 12 njih je na respiratoru - rekao je Јambrek i dodao da su 34 pacijenta smještena na kovid odjeljenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

On je naveo da je u školama Krapinsko-zagorske županije stanje stabilno.

- Pozitivno je 36 učenika u 22 škole, a 817 ih je u samoizolaciji, 24 razreda su u samoizolaciji, a devet ih radi onlajn. Pozitivno je i 18 radnika u školama, a 36 ih je u samoizolaciji - naveo je Јambrek.

Župan Željko Kolar rekao je da su kapaciteti gotovo popunjeni jer je u bolnici 78 bolesnika, a službeno imaju 75 kreveta, prenose hrvatski mediji.

- Dao sam nalog i Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice da se pripremi kovid odjeljenje koje će moći da prima srednje teške pacijente - rekao je župan i dodao da će teški pacijenti biti primani u Opštu bolnicu u Zaboku, a lakši na kovid odjeljenje u Stubičkim Toplicama, gdje se kapacitet može povećati za još 30 kreveta.