latinica  ћирилица
25/11/2020 |  17:31 ⇒ 17:32 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Stiglo novo sanitetsko vozilo, nabavljeno od donacije Srbije

U Dom zdravlja "Dr Јovan Rašković" u Mrkonjić Gradu stiglo je novo sanitetsko vozilo vrijednosti 90.000 KM, a sredstva za njegovu nabavku su obezbijeđena iz donacije Vlade Srbije.
Mrkonjić Grad: Donacija sanitetskog vozila - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad: Donacija sanitetskog vozilaFoto: SRNA

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je novinarima da se nada da će ovo vozilo unaprijediti rad Doma zdravlja.

- Srećni smo što smo uspjeli da realizujemo prvi od projekata od sredstava koja smo dobili od Vlade Srbije. Opština vrši nadzor nad realizacijom svih dogovorenih projekata - istakla je Aničićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Srbije za ovu opštinu izdvojila 400.000 evra, od čega će 300.000 evra ići za Srednjoškolski centar, a 100.000 evra za Dom zdravlja.

- Dom zdravlja je nabavio vozilo, a od preostalih sredstava nabaviće potrebnu medicinsku opremu. U Srednjoškolskom centru biće izvršena potpuna unutrašnja rekonstrukcija i biće nabavljena savremena oprema za mašinsku radionicu - navela je Aničićeva.

Direktor mrkonjićkog Doma zdravlja Radivoj Erak rekao je da je novo sanitetsko vozilo, koje je nabavljeno od banjalučke firme "Verano motors", izuzetno kvalitetno, te da je urađeno po svim standardima i normativima.

- Ostala sredstva ćemo utrošiti za dodigitalizaciju mamografa i nabavku jednog hematološkog brojača za laboratoriju, a nastojaćemo da kupimo i jednu stomatološku stolicu - rekao je Erak.

Erak je zahvalio Vladi Srbije, ali i Aničićevoj, koja je kandidovala njihove projekte.