latinica  ћирилица
25/11/2020 |  19:12 ⇒ 26/11/2020 | 11:00 | Autor: SRNA

Kusturica: Maradona - najvoljeniji fudbaler na svijetu

Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je povodom smrti fudbalera Dijega Armanda Maradone da će biti bržih i boljih igrača, ali da će teško biti fudbalera koji će biti toliko voljen.
Emir Kusturica i Armando Dijego Maradona - Foto: AFP
Emir Kusturica i Armando Dijego MaradonaFoto: AFP

Kusturica je istakao da je Dijego Maradona bio čovjek koji nije bio samo fudbaler - štitio je sirotinju i borio se protiv nepravde.

- Јedan je od rijetkih među fudbalerima koji je imao čvrst politički stav i nije bio obična trkača kokoš, nego veliki sportista - rekao je Kusturica za "Večernje novosti".

Kusturica je povodom vijesti o smrti velikog Dijega, sa kojim je drugovao i o kojem je snimio dokumentarni film /Maradona po Kusturici/, rekao da se Maradona nije najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i da je često prolazio kroz teške periode.

- Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voljeti - poručio je Kusturica.

Istakao je da je Maradona ostavio trag najvoljenijeg fudbalera na svijetu.

- Možemo slobodno reći da je počeo stvarni kraj 20. vijeka. Napustio nas je najveći fudbaler. Nema utjehe, ali ipak postoji magija koja ostaje kao trag u kojoj prepoznajemo veličinu same igre koja opet bez takvih kao što je bio Dijego ne bi bila nikada kao što je danas. Niti bi bila ona koja nas uzbuđuje - rekao je Kusturica za Alternativnu televiziju.

On kaže da je Maradona živio tri života odjednom i sva tri su se objedinila u njegovoj igri.

- To nije bila obična igra, to je bio ples njegovih predaka umiješan u savremeni adrenalin i prašinu novog svijeta - naglasio je Kusturica.

Јedan od najboljih fudbalera svih vremena Argentinac Dijego Armando Maradona preminuo je u 61. godini od posljedica srčanog udara, javili su argentinski mediji.