latinica  ћирилица
25/11/2020 |  20:21 ⇒ 20:23 | Autor: SRNA

Zajedno i solidarno za nultu toleranciju prema nasilju nad ženama

Udruženje građana "Otaharin" i Udruženje žena "Romkinja" obilježili su Međunarodni dana borbe protiv nasilja nad ženama i zvanični početak Međunarodne kampanje 16 dana aktivizma.
Otaharin - Foto: RTRS
OtaharinFoto: RTRS

- Iako je pandemija kovid 19 značajano uticala na aktivnosti koje se tradicionalano sprovode u okviru kampanje 16 dana aktivizma, želimo da iskorstimo priliku i mogućnosti da još jednom pozovemo sve sugrađane i sugrađanke da nam se pridruže u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i da daju svoj doprinos za život bez nasilja svih žena u našem društvu - navodi se na sajtu Udruženja građana "Otaharin".

Aktivistkinje Udruženja žena "Romkinja" i Uduženja građana "Otaharin" su, u cilju podizanja svijesti članova romske zajednice i svih ostalih sugrađana i sugrađanki o neophodnosti borbe protiv nasilja nad ženama, organizovali defile sa vidno istaknutim porukama koje pozivaju na poštovanje prava žena, rodnu ravnopravnost i nultu toleranciju prema nasilju nad ženama.

- Kampanju 16 dana aktivizma nastavićemo tako što ćemo organizovati prigodne događaje i distribuciju informativno-edukativnih materijala - navodi se na sajtu "Otaharina".