latinica  ћирилица
26/11/2020 |  07:44 ⇒ 08:02 | Autor: RTRS

"Intim džez fest" - Nastupili domaći muzičari, večeras koncert Beti Đorđević (FOTO)

Treće večeri trećeg Festivala džez muzike "Intim džez fest" u Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert istaknutih banjalučkih muzičkih umjetnika "BL jazz voices".
"Intim džez fest" (Ustupljena fotografija) -
"Intim džez fest" (Ustupljena fotografija)

Koncert je održan uz primjenu svih poprisanih mjera i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Publici se predstavio dobro poznati džez sastav "Combine quartet" koji je bio pratnja vokalnim solistima - Mariji Šestić, Maji Manojlović, Danieli Herceg, Vanji Mišić,  Anji Milutinović i Nemanji Lakiću.

Maja Manojlović (Ustupljena fotografija)

Ovaj koncert nastavak je prakse novog koncepta rada Banskog dvora, da se pored vrhunskih muzičara iz regiona, Evrope i svijeta, publici u kontinuitetu predstavljaju i talentovani umjetnici iz Banjaluke.

- Direktor Banskog dvora, Mladen Matović došao je na ideju da okupi najbolje banjalučke vokale, nemamo ih mnogo, ali su zaista fantastični, a mi smo kao "Combine quartet" tu bili kao neki tepih, neka podloga. Željeli smo da pored ovih velikih imena koji nastupaju na festivalu, na najbolji način predstavimo Banjaluku i da pokažemo koliko možemo - rekao je gitarista ovog sastava, Stefan Tešanović.

Svi muzički umjetnici saglasni su da se muzika ne čuje toliko često koliko se čula ranije, a sve zbog situacije izazvane virusom korona.

- Mnogima je ovaj koncert bio prvi nastup ove godine, meni je drugi. Zaista je to velika pauza. Zahvaljujući pojednicima, zahvaljujući optimistima i velikim radnicima u timu Banskog dvora na čelu sa Mladenom Matovićem imamo priliku i ove godine da muziciramo - rekla je Marija Šestić.

Marija Šestić (Ustupljena fotografija)

Veliki je užitak, kako kaže, ponovo biti na sceni.

- Nadam se da je publika uživala onoliko koliko i mi, jer smo ponovo stali na scenu. Osjećam da je ovo veče svima nama bilo jako lijepo. Zadovoljstvo mi je je što sam ponovo nastupila sa "Combine quartetom" - dodala je Šestićeva.

I pjevačici Vanji Mišić izuzetno je zadovoljstvo što je dio ovog festivala.

Vanja Mišić (Ustupljena fotografija)

- Drago mi je da u vrijeme kada je sve stalo kultura živi. Mnogo smo se poželjeli nastupa, muzike i proba. Nadam se da je publici bio interesantan repertoar i da su uživali u ovoj večeri - rekla je Mišićeva.

Daniela Erceg je naglasila da je postojanje ovakvog festivala veoma značajno za banjalučku džez scenu.

Daniela Erceg (Ustupljena fotografija)

Završno veče "Intim džez festa" predviđeno je za koncert  istinske muzičke dive bivše Јugoslavije Beti Đorđević.

Treći "Intim džez fest" konceptualno je zamišljen kao kamerni  festival džez muzike koji se fokusira na manje sastave i  vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banjaluka.